2016-10-31

A 80/10/10 étrend, a táplálkozástudomány legnagyobb áttörése?

Az ember olyan szinten mindenevő, mintha a testében ott élne a teljes földi evolúció minden egyede. Aztán ezen is túl merészkedik, a természetes élelmeken túl megeszünk már minden szemetet és kémiai vegyületet is. A test működésének, türelmének elértük a határait, az egészségünkkel fizetünk mindezért.

Mennyi étrend, mennyi elmélet, mennyi diéta és táplálkozási tanács. Főzd meg, süsd meg, párold meg, nyersen edd, ne egyél húst, vagy csak azt egyed. Párosítsd össze mit mivel eszel, számold a kalóriákat, figyeld az összetevőket, nézd meg az "E" betűket, a lejáratot, a származási helyet. Olyan tanács is van, hogy egyél bármit, csak áldd meg előtte. Ahány ember, annyi féle étrendre esküszünk.

A nyers étkezés előnyei, illetve ezzel szemben az egyéb fogyasztási szokásaink szervezetünkre gyakorolt hatásai nagyon elgondolkodtatók. A 80/10/10 könyv a fejünkben is rendet tesz. A 80/10/10 étrend pedig egy olyan út, ami nem a betegségekre fókuszál, hanem az egészséges emberek irányzata, mely megmutatja, hogy miként lehetünk még egészségesebbek, fittebbek, energetikusabbak.


MEGOSZTÁS