2016-10-08

Milyen veszélyei vannak a patogén flórának - baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak, férgeknek?

Számos betegség hátterében legyengült immunrendszer és ennek következtében patogén flóra térnyerése áll. Csak néhány példát említenénk:

1. Meddőség - torokban lévő krónikus góc (staphylococcus-streptococcus). Gyakran még gyerekkorban kiveszik a mandulát, a krónikus góc ott marad a nyirokcsomókban, megszűnik az első védelmi vonal. A nyirokcsomókban lévő baktériumok a nyirokrendszeren keresztül elérik a hypothalamust, ezzel az egész endokrin rendszer működését veszélyeztetik. Gyakran ez a működési zavar hormonális problémákhoz vezet.

2. Minden pajzsmirigy betegnek krónikus góc van a torkában!

3. Ízületi gyulladást, vesekárosodást leggyakrabban szintén a torokban lévő krónikus góc okozza.

4. Reflux, gyomorfekély - Campylobacter pylori baktérium, nyombél fekély - campylobacter intestinalis okozza.

5. Súlyos vérszegénység hátterében gyakran féreg fertőzés áll – Ancylostoma (csak vérrel táplálkozik!), Ascaris lárvái (2 hétig csak vérrel táplálkozik)

6. Magas máj funkció, magas billirubin szint – máj métely

7. Kóros soványság, felszívódási zavar – Gardia lamblia (egysejtű parazita), a gyerekeknél nagyon gyakori.

8. Bőr tünetek hátterében gyakran Ascaris féreg van

9. Autoimmun betegségek – staphylococcus-streptococcus, cytomegalovirus, Epstein Barr vírus, stb.

Az előadásból megtudhatja, hogy mely paraziták milyen tüneteket okoznak, hogy milyen diagnosztikai, terápiás lehetőségek vannak ma Magyarországon (nem gyógyszeres kezelés). Megtudhatja, hogy milyen patogén flórára, milyen gyógynövények használhatók, hogyan lehet a gyógynövények terápiás hatását sokkal hatékonyabbá tenni, milyen eszközök vannak a paraziták távoltartására, miért fontos az élelmiszerek fertőtlenítése, hogyan kell táplálkozni, hogy távol tudjuk tartani a "bacikat" és még sok más izgalmas információt kaphat ebben a témakörben.


MEGOSZTÁS