2020-02-29

Egy izraeli cég kannabisz inhalátort fejlesztett ki, amit már elkezdtek forgalomba hozni


A Teva kizárólag Izraelben fogja forgalmazni az inhalátorokat, miután 2016-ban marketing és disztribúciós megállapodást kötött a Syqe vállalattal.

A Tel Aviv központú kannabisszal foglalkozó vállalat, a Syqe Medical Ltd. 8 évnyi fejlesztés és 83 millió befektetett dollár után nemrég bemutatta első kannabisz inhalátorát. A vállalat először Izraelben kezdi meg a termék forgalmazását, később pedig más országokra is kiterjesztik majd, nyilatkozta egy interjúban a Syqe alapítója, Perry Davidson. (1)

Az inhalátor - amely nagyjából zseb méretű - a beállított mennyiségű kannabisz vagy más gyógynövények molekuláinak precíz adagolására lett tervezve. Az ára 1950 NIS (160 000 Ft) körül lesz.


A Tel Avivban jegyzett Teva Pharmaceutical Industries Ltd. kizárólag Izraelben fogja forgalmazni a cég inhalátorait, miután 2016-ban marketing és disztribúciós megállapodást kötött a Syqe vállalattal. A Syqe lesz felelős az inhalátorok gyártásért és a hozzájuk tartozó eldobható tárolók beszerzéséért, a Teva pedig eljuttatja a terméket az orvosokhoz, ápolókhoz, kórházakhoz, klinikákhoz illetve gyógyszertárakhoz.

A vállalat összesen 83 millió dollárt gyűjtött a mai napig és 100 embert foglalkoztat. Azon is dolgoznak, hogy megszerezzék az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság jóváhagyását az inhalátorra, mondta Davidson.

A vállalat engedélyt kapott orvosi kannabisz kutatási célokra történő importálására, amit a holland Bedrocan Cannabis Corp társaságtól szereztek be. Az importált kannabisz használata nem engedélyezett kereskedelmi keretek között, mondta Davidson. (2)

(1) - https://www.calcalistech.com/ctech/articles/
(2) - https://orvosikannabisz.com/hirek/nemzetk

MEGOSZTÁS