2016-10-18

Öntsünk-e tiszta sót a pohárba?

A só kérdés Magyarországon kezd hasonlóvá válni a futballhoz, ugyanis több mint 10 millió szakértője van az országban, akik úgy gondolják, hogy tudják, milyen az igazi só. Ez már sokszor só műsorrá dagad, még a bolondok házából is hozzászólnak a só kérdéshez.

Mivel a só nem hagy sokakat nyugodni, ezért Dr. Csicsor János, a kémia doktora is elmondja a véleményét, aki számos kutatást végzett.

A káliumszennyezés életünkben elsősorban nem a káliummal dúsított sóból származik, hanem a műtrágyával szennyezett termőföldjeinkből, melynek következtében a növényekben és az ételeinkben súlyos kálium dominancia jött létre. Ha a sómanipulációban hordozott veszély igazi arcát szeretnénk megfogalmazni, akkor sokkal nagyobb probléma van a só mellé adott mikro méretű üvegdarabokkal, amelyek óriási károkat okoznak az érfalakban és a kapilláris erek falában, amelyek hosszú távon valóban gyilkossá válhatnak.

A sóra óriási szükségünk van. Jóval korábban, a nagy selyemútvonalak kialakulása előtt sóútvonalak járták át a világ olyan tájait, ahol nem tudtak sóhoz jutni, se tengerük se sóbányájuk nem lévén.


MEGOSZTÁS